Zomerkookles in de Soepkantine!

P1010299

Vanaf donderdag 10 juli gaan de Soepkantine & HARTGEKOOKT 6 weken lang op reis!!! We hopen dat je net zoveel zin hebt als wij om op reis te gaan!

Inschrijven kan via hartgekookt@hotmail.com.

De kooklessen worden gehouden in de Soepkantine in Haarlem. Je ouders zijn ook van harte welkom, terwijl jij aan het koken bent kunnen zij rustig een kopje heerlijke verse koffie drinken, binnen, of buiten op het terras!

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt:

De SOEPKANTINE & HARTGEKOOKT! presenteren:

‘Een reis om de wereldkeuken in 6 dagen’

Wat is het?
Het is vakantie! Blijf jij in Nederland, maar heb je wel zin om op reis te gaan? Doe dan mee aan onze reis! Als je meedoet, krijg je de kans om verschillende wereldkeukens te leren kennen. We onderzoeken waar eten vandaan komt, hoe groenten en fruit groeien én je leert natuurlijk hoe je al dat eten zo lekker mogelijk klaar kunt maken! De lessen zijn bedoeld voor kinderen van groep 3,4 en 5.

Waar & wanneer is het?
Onze reis bestaat uit 6 lessen en begint donderdag 10 juli van 15.00-16.30, in de Soepkantine, Gierstraat 4 in Haarlem. Vanaf 14.45 kun je inlopen.

Wat krijg je?
Elke les koken we met goede, eerlijke, verse en zoveel mogelijk biologische spullen. We bezoeken elke les een ander land, waardoor je de cultuur leert kennen én hoe ze koken in dat land. Elke les werken we met mooie, handgemaakte receptkaarten die je bij de laatste les mee naar huis mag nemen, zodat je thuis zelf lekker verder kunt koken!

Waar gaan we naartoe?
Les 1: Italië: pizza: zelf saus en deeg maken, beleggen met verse ingrediënten. Waar komen al die Italiaanse lekkernijen vandaan, en hoe komen ze hier?)
Les 2: India: verse samosa. Samosa is een Indiaas groentepakketje in deeg met hele lekkere kruiden en een mangolassie, dat is een soort milkshake van mango en yoghurt).
Les 3: Amerika: hamburgers: waar komt de hamburger eigenlijk vandaan, van welk dier komt het vlees?
Les 4: Nederland: de aardappel: aardappeltjes uit de oven met verse kruiden, zelf mayonaise maken. Komt de aardappel eigenlijk wel uit Nederland?
Les 5: Groot-Brittannië: High Tea. Wat is een High Tea en hoe maak je zelf verse ice-tea?
Les 6: De banketbakker: Tijdens deze laatste les ontdekken we hoe het werk van een banketbakker eruit ziet. Hoe maak je zelf chocolaatjes en waarvan wordt chocola gemaakt?

Ouders & Begeleiders: u kunt gezellig aanschuiven bij de les, assisteren als u zin heeft, of genieten van een heerlijk kopje koffie of soep, binnen of buiten in de zon op het terras van de Soepkantine!

Inschrijven & Kosten
Inschrijven kan door een email te sturen naar: hartgekookt@hotmail.com.
In die email schrijf je: je naam, je leeftijd, je telefoonnummer én hoeveel lessen je wilt doen.

De kosten voor de les zijn €12,50 per les als je alle 6 lessen doet, en €15 voor losse lessen. Je krijgt van ons een mailtje met een bevestiging en rekeningnummer en we je vragen om de helft van de lessen vooruit te betalen. Het geld voor de rest van de lessen neem je de eerste les mee.

Internet:
https://hartgekookt4kids.wordpress.com
https://nl-nl.facebook.com/DeSoepkantine
www.kiekeboek.nl

We hopen je op 10 juli te verwelkomen op onze eerst reis naar Italië! Ciao, ciao en groetjes van René van de Soepkantine & Djoeke van HARTGEKOOKT!

Leave a comment